måndag 24 oktober 2016

Husvagnssemester på Gotland




Jupp, lite galna är vi kan tyckas. Med förälder och syskon och en massa annan släkt på ön bestämde vi oss för att ta med husvagnen. Det är skönt att kunna semestra och turista själva, utan att känna att man är inneboende hos släktingar och att man måste ta hänsyn. 
Vi åkte med den tidiga (7.30) båten från Nynäshamn och hade förmånen att campa hemma på kompisars garageuppfart, 5 minuter från hamnen, så att vi slapp kliva upp mitt i natten och åka.
Vår husvagn på plats på Kappelshamns camping
Vi valde att campa på små (och billiga) campingar, då vårt mål med resan var att hälsa på släkt och visa E delar av ön som hon inte sett eller inte minns att hon sett.
Vi började på norra änden och campade på Kappelshamns camping. Den drivs av idrottsföreningen och är en enkel och välskött camping som ligger bredvid fotbollsplanen och havet. Där ifrån utforskade vi Fårö, Bläse kalkbruk och Gotland ring.
 

Efter några dagar i Kappelshamn åkte vi lite söderut och checkade in på Kinnerstugan. En anläggning som ägs av Bro Orienterings Klubb. Bra, billigt, några elplatser och lååång backe upp till toa... men en kort väg genom skogen ner till det vackra havet.
Från Kinnerstugan är det nära att åka in till Visby och njuta av godaste Gotlandsglassen på Glassmagasinet. Vi hade också (o)turen att vara på ön under stockholmsveckan - något som uppskattades av E.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar