tisdag 2 augusti 2016

Midsommarcamping 2016

Resan som inte höll på att bli av....
När jag skulle åka hem från jobbet på torsdaglunch vägrade bilen att starta, den "hostade" inte ens ... Det visade sig att startmotorn är lite glapp, men maken avhjälpte felet genom att packa med en hammare så att bilen kunde "knackas" igång om den trilskades. Så vi kom iväg till Leksand med nöd och näppe.
Vi bodde på Solvi även i år. Denna gång utan el (med dubbla batterier för säkerhets skull) och med trevliga grannar - en kompisfamilj!
Midsommaraftonen bjöd på vackert och varmt väder, så vi dukade upp sillunch utanför tälten.
På eftermiddagen restes majstången på gården och vi tittade mest på. Tjejerna (och föräldrarna) var inte så danssugna i värmen ...
 
På kvällen gick vi, som vanligt, till Gropen och Sveriges största midsommarfirande. Misstänker någon sorts rekord i år - det var proppfullt! Vädret gjorde sitt till, det var fortfarande varmt och skönt. Stången kom upp, utan att gå av, i år också. Fick dock inside information om att stången är utbytt från granstam till limträ"stolpe"... Lite fusk kan man tycka, men jag förstår att det är svårt att få tag på långa, raka granar.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar